piatok 1. februára 2008

Anglické raňajky

Toto sú lepšie raňajky ako tie ktoré dostanete v anglickom hoteli

Suroviny:
1200 g zemiakov,
150 g prerastenej slaniny,
8 vajec, 40 g masla,
8 lyžíc mlieka,
2 cibule (asi 100 g),
5 lyžíc oleja,
4 zavárané uhorky,
muškátový oriešok,
1 viazanička pažítky,
petržlenová vňať,
mletá červená paprika,
mleté čierne korenie,
soľ.

Postup:
Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť a olúpeme. Nakrájame na plátky (alebo na kocky). Cibuľu olúpeme a nakrájame. Slaninu nakrájame na kocky a opečieme vo veľkej panvici. Pridáme cibuľu a opražíme dozlata. Dierkovanou varechou vyberieme slaninu a cibuľu z panvice a odložíme na teplé miesto. Na panvicu prilejeme olej a rozpálime ho. Vložíme nakrájané zemiaky a necháme zo spodnej strany opiecť dohneda. Potom ich obrátime a okoreníme. Opekáme asi 10 minút, potom občas prevraciame, kým nie sú rovnomerne opečené a chrumkavé. Primiešame slaninu a cibuľu a ešte 1 minútu opekáme. Vajcia rozmiešame s mliekom, mletou červenou paprikou, soľou, korením a trochou nastrúhaného muškátového orieška. Na panvici rozpustíme maslo a zo vzniknutého cesta upečieme 4 omelety. Do stredu upečenej omelety dáme časť opekaných zemiakov, preložíme druhou polovicou a dáme preč z panvice. Postupne tak pripravíme všetky omelety.

Tip:
Podávame ozdobené zaváranými uhorkami a petržlenovou vňaťou.

Žiadne komentáre: