nedeľa 10. februára 2008

Pekáreň chleba

Asi to znie dosť neuveritelne že na pekáreň chleba a upozornila a nahovorila moja šetrná babka. (Jej knedlu sme síce zbožňovali, ale dnes nám povie že kto by sa trápil doma keď aj v potravinách mávajú dobré knedle...)

Rovnako ako väčšina kuchynských prístrojov je domáca pekáreň prístroj, ktorý ušetrí prácu Veľkou výhodou je, že miesenie, kysnutie a pečenie prebieha v samoobslužnej jednotke. Domáca pekáreň jednoducho pripraví skvelé bochníky ale je nutné prečítať návod.

Rôzne výhody:: 1.z hľadiska využiteľnosti a komfortu; 2.ohľadne zdravej výživy, .... => plne multifunkčný prístroj.

Podľa veľkosti domáce pekárne rozdeľujeme::
:: malé pekárne - obsahujú len jeden miesiaci hák, forma na pečenie má dno väčšinou štvorcového tvaru;
:: veľké pekárne
- obsahujú dva miesiace háky, forma na pečenie má dno väčšinou obdĺžnikové.
Pri výbere treba dať pozor na počet stravníkov.


Žiadne komentáre: